Érdekes telefon hívás, ausztriai munkák

Jártál már úgy, hogy félretárcsáztál, és a vonal túl végén egy kellemes, vagy épp kellemetlen meglepetés ért. Vagy éppen fordítva, hogy téged hívtak, és te jártál furán?

A telefon hívások

Sok esetben azt gondolom, az idősebek tárcsáznak félre. Persze nem általánosítani akarok, hiszen bárki járhat így. Tudjátok, hogy mit nem szeretek benne a legjobban? Engem nem zavar az, ha valaki félretárcsázott, de azt gondolom, ennek is van egy megfelelő intézési módja. Hogy mi lenne az? Hát azt hiszem nem az, hogy felveszed a telefont, hallod hogy van valaki a másik oldalon, aztán egyszer csak kattogás, vagy sípolás, és leteszi. Istenem, emberek vagyunk, bárki félretárcsázhat, de addig tart, hogy azt mondja, hogy elnézést.

tea-1090672_640Előfordult már velem pozitív telefonhívás is, és persze az ellenkezője is. Az előbbit fent említettem, az utóbbi fordult elő inkább többször. Azt hiszem már egyre jobban kulturálódik mindenki, így ki tudják azt mondani, hogy elnézést.

Érdekes telefonhívások

Jártam már igen csak mókásan is. Azt hiszem, a Kovács vezeték név eléggé ismert, és a keresztnevem is eléggé hagyományos. Volt már olyan telefonhívásom, amikor a túl végen az én nevemet mondták ki, mégsem tudtam, hogy az illető kicsoda, és hogy mit szeretne. Még egyszer elmondta a nevemet, én pedig csak helyeseltem. Nem igazán értettem, mit is szeretne, mire bele nem merült jobban, és ki nem ejtette a száján véletlenül, hogy DR. Na ekkor már leesett, hogy ő nem is velem szeretne beszélni, hanem az azonos névvel ellátott ügyvédnővel. Na így már mindjárt más volt a helyzet, közöltem, hogy az nem én vagyok. Pedig az illető már majdnem minden részletem felvilágosított feleslegesen.

De olyan is volt, hogy a telefon másik felén ausztriai munkákat kínáltak. Hát ezt sem igazán értettem, mire kiderült, hogy én … hívószámú vagyok, az illető pedig valamelyik másik hálózat lett volna. Maga a többi szám megegyezett, csak ez nem. Én is jártam már így, pont ezért tudom, hogy milyen kellemetlen lehet, így nem szoktam bele gondot csinálni akkor, ha az illető tud értelmesen beszélni.

Mindenkinek van telefonja

Már egyre több idősnek is van telefonja. Nálunk is van a 73 éves nagyinak. Persze a leg alapabb készülék, amit csak árulnak, hiszen neki egyszerű érthető kellett nem pedig valami sok gombos masina, mert úgy sem ért hozzá.

Eleinte igen nehezen tanulta meg kezelni, de végül sikerült. Ő csak felvenni szokta, mást nem is csinál rajta. Ha már nem érem el véletlenül, vagy anyám, akkor mindjárt aggódik, hogy biztosan történt valami, holott csak elfelejtette kivinni magával, vagy betenni a táskájába, ha megy el otthonról. Nem egyszerű a mai világnak megfelelni, még a fiataloknak sem, holott ők azért sokkal gyorsabban megtanulnak mindent. Ma már mindenki elérhető bármelyik pillanatban, még ha mérföldekre is vagyunk egymástól.