Nem szabad lebecsülnünk az arckrémek fontosságát! Különösen nem ha a munkahelyünk is megkívánja a bőrünk megfelelő ápolását

Vannak azok a helyzetek az életben, amikor kénytelen vagy igen komoly figyelmet fordítani a bőröd ápolására és úgy általában az igényes megjelenésedre. Ha van olyan szakma, ahol ez hatványozottan igaz, akkor mindenképpen a különböző előadóművészeket, illetve a média személyiségeket kell megemlíteni. Ők tényleg abból élnek, hogy van egy arcuk, amit adott esetben ezrek, tízezrek vagy éppen milliók, milliárdok ismernek és szeretnek. Ezek az emberek nem engedhetnek meg maguknak még egy félre álló hajszálat sem, nemhogy azt, hogy az arcuk ne legyen megfelelő módon ápolva, de legalább eltakarva (hogy akkor már az „ápol” szó párját is bevonjuk ide a Szózat alapján). Van szerencsém nekem is ebben az irányzatban tevékenykedni, így elmondhatom, hogy mindezt elég bennfentes emberektől is hallottam, nem is engednek kamera közelbe addig, amíg nem vagy teljesen kipucolva, szalonképesítve.

Az egyik legfontosabb része ennek az egész rendszernek alighanem az arckrém, ami a legtöbbször látott, fedetlen testrészünknek ad egy alapvető karbantartást, hogy mindig megfelelő alapokra érkezzenek a mindenféle stylistok, sminkesek, akik aztán a maguk vagy a producer elképzelése alapján további átalakításokat végeznek. Nyilván fontos, hogy ezek a krémek mindig kéznél is legyenek, elvégre egy többnapos próbaidőszak vagy éppen turné alatt is fontos, hogy az ember mindig a legjobb képét tudja nyújtani, ehhez pedig nem árt ha rendszeresen feldob egy éjszakai arckrém réteget is, elvére ilyenkor tudunk a legkönnyebben nyugodt körülmények között rehabilitálni, legyen szó akár a szervezetünkről, akár a bőrünkről. Szerencsére én mondjuk azok közé az előadók közé tartozom, akiknek nincs meg ez a folyamatos őrült nyomás a tökéletes megjelenése felé, elég ha alkalomadtán egy kicsit rásegítenek, ráadásul a magam részéről amúgy is mindig fontosnak tartottam mindezt. Kezdjük ott, hogy szerintem nagyon sokat javít az ember közérzetén az, hogyha úgy fekszik le, hogy minden rendben van, a bőre frissen lett leápolva és rugalmasan kezdheti a holnapot is. Emellett pedig fontos, hogy érzékeny bőröm miatt nem is nagyon engedhetem meg magamnak, hogy sokáig ne foglalkozzak vele, mert nagyon könnyen benyújtja a számlát a mulasztásomról. Főleg telente tud ez hatványozottan igaz lenni, amikor tényleg rengeteg mindennek kivan téve az ember, kezdve a tartós, csípős hidegtől, egészen a csontig hatoló jéghideg szélig. Ilyenkor szerintem különösen fontos, hogy helyükön legyenek a kéz- és arckrémek meg a többi fontos kozmetikum, ami segíteni tud ennek a fájdalmas időszaknak a megfelelő hátrahagyásában. Mivel mostanság különösen kemény teleink szoktak lenni egy ideje, ezért tényleg az egyik legfontosabb dolog ilyenkor számomra, hogy megfelelő mennyiségű bőrápoló szerem legyen otthon, ezzel nem kell attól félnem, hogy nem tudom majd „viszonozni” az időjárás kedvességeit. Tulajdonképpen számomra a tél olyan mint egy túlélőtábor, amit évente egyszer megrendeznek és nagyon komoly rutint felhalmozva sikerült csak megtanulnom a rendszeres túlélés módszereit. Ilyenkor aztán tényleg minden jöhet, nappali és éjszakai használatra szoktam venni krémeket ha éppen az kell és mindenféle gyógyteákat tolok befelé, hogy megfelelő módon karban tudjam tartani a szervezetemet, a C-vitaminról nem is beszélve.

Szerencsére azt azért elmondhatjuk, hogy egy olyan bőrérzékenységű ember, mint amilyen én is tudok lenni nagyon jó kezekben van manapság. Ha a megfelelő forrásokból szerzed be a termékeket és van aki segít eldönteni, hogy számodra adott esetben mi a leghasznosabb, akkor nagyon nagy csodákat tudsz elérni már rövid időn belül is.