Operajegy és téli gumi az autóra. Így telt a mi karácsonyunk.

Idén a feleségemmel úgy döntöttünk, hogy mind a ketten kiválasztunk egy a háztartásunkban és környezetünkben elengedhetetlen fontosságú haszontárgyat és egy hőn áhított szórakozási formát, és amelyikek a legjobban kellenek, azt a kettőt vesszük meg közösen idén karácsonyra. Mind a kettőnknek volt erre 2 hete gondolkozni, majd utána pedig gyorsan be kellett szerezni, hogy karácsonyeste a fa alá kerülhessen.

A két hét letelte után a eleségem kezdte az ő listájával. Szeretett volna egy olajsütő edényt, hogy ha sült krumplit, vagy akár fánkot sütünk, legyen miben, a rántott húsról nem is beszélve. Ez volt neki a haszoncikk. Szórakozásnak pedig azt választotta, hogy az operában megnézhesse a Diótörő balettet.
Ez után következtem én. Én szerettem volna egy új szett téli gumit vásárolni az autónkra, mert a mostani igen csak a végét járja, és ha leesik egy nagyobb hó, ki tudja, hogy kibírja-e. Szórakozásnak pedig szerettem volna elmenni egy közös mozizásra, ahol az új Star Wars filmet nézzük meg.

téli gumi árakMiután mind a ketten vázoltuk a kívánságainkat, következett a tanácskozás és persze a gyerekek bevonása is. Hiszen családosan élvezzük az összesnek a funkcióját. Érdekes módon a szórakoztató programból, nem csak a lányunk, de a fiunk is a feleségem oldalán döntött. Mind a hárman nagyon szeretik a diótörő történetet és szerették volna élőben is megnézni. Ezért én is fejet hajtottam. Hozzá teszem nekem sem esett nehezemre. Én is szeretem nagyon, de főleg a zenéjét. A Star Warst pedig majd megnézzük máskor. De ami a még nagyobb meglepetést okozta, hogy az én hasznos ajándékom mellet elsők között a feleségem állt ki. Ahogy meghallotta, hogy ez az én ötletem azonnal bele is egyezett. Itt a gyerekek egy kissé csalódottak voltak, de megígértük nekik, hogy olajütő nélkül is ízletes rántott húst fogunk nekik sütni, de a téli gumi nagyobb fontos.

Ezek után nem volt más hátra, mint hogy elkezdjek a téli gumi árak után nézelődni. Szerencsére ilyenkor karácsony tájékán sok leárazásba és akcióba ütközik az ember és így sikerült a lehető legjutányosabb ajánlatokat kivadászni a sok ajánlat közül. Akár 50-60%-os kedvezményt is tudtam találni. És ami az egészben a legjobb volt, hogy mindehhez nem kellett egy kicsit se bemennem a karácsonyi vásárlók forgatagába. Mert mindent interneten keresztül intéztem. Elképesztően hálás voltam ezért. És a két ünnep között már fel is kerülhettek az új gumik.

Alig vártuk, hogy ezek után az operába mehessünk végre, hiszen első sorban az élmény volt, amitől dobogott a szívünk, de a feleségemmel már nagyon szerettük volna, hogy ha az új gumikat végre kipróbálhatnánk. Mondanom sem kell, hogy tökéletes beváltak. Nagyon szépen gördült rajtuk az autó. Ráadásul pont egy olyan estét fogtunk ki, amikor egy kis ónos eső esett és így funkcionálisan is bizonyíthatott a gumi. Tényleg teljes elégedettséggel szálltunk ki az autóból. Ami pedig az operában várt minket, maga volt a karácsony szelleme. Nagyon örültem, hogy végül nem moziba mentük. Sokkal jobb volt ez így mindenkinek.

Mindenkinek csak ajánlani tudom mind a két dolgot. És az idei sikeren felbuzdulva a feleségemmel úgy döntöttünk, hogy ennél nincs is jobb ajándékozási metodika. Így semmi feleslegesre nem költekezünk és csak olyan dolgokat adunk egymásnak, ami tényleg megéri. Ami pedig a karácsonyi hangulathoz kell, azt pedig mi magunk teremtjük meg és nem a sok haszontalan ajándék.

A szilvesztert pedig alig vártuk, hogy eldicsekedhessünk az új téli gumi szettel a barátainknak.