Színházba járni élvezet

A férjemmel gyakran járunk színházba. Számunkra ez egy kikapcsolódás és sokszor sokkal jobb program, mint egy mozi. Ráadásul én úgy gondolom, hogy a mozi sokkal drágább, mint aminek lennie kellene. Úgy értem, hogy szerintem a mozi, mint program, egyáltalán nincs egyensúlyban azzal, amennyibe ez kerül. Azonban egy színházi előadásnak a számomra sokkal nagyobb értéke van.

Ugyanúgy megnézünk kisebb előadásokat kevésbé ismert helyen, mint nagyobb és népszerűbb darabokat a nívósabb színházakban.

Egyik hétvégén szintén ellátogattunk a körúton lévő színházba. Már régóta meg akartuk nézni azt a színdarabot, és pont az utolsó napokban láttuk meg, hogy még mindig van rá pár darab jegy. Meg is vettük őket, szerencsére egymás mellé szóltak és egyáltalán nem voltak olyan drágák, pedig nagyon jó helyre szóltak.

Ide azért illik kiöltözni, ezért végre ilyen szempontból is kizökkenhettem a hétköznapokból és felvehettem valami olyasmit, amit amúgy munkába és a hétköznapokon nem igen hordok. A férjem is felvette a szokásos kiöltözős szettjét, igaz, idő volt, hogy hozzászokjon az ilyesmihez, mert ő régebben nem volt az a típus, aki kiöltözött. De rájött, hogy igazam van, amikor azt mondom, milyen jól áll neki az öltöny, és az ing is. Úgyhogy a hétköznapokban egyre gyakrabban hord inget, és most már az öltönyben sem érzi magát olyan rosszul.

Szóval szépen kicsinosítottuk magunkat, és beültünk az autónkba. Az eső esett egész nap, sajnos estére sem állt el. A páromnak sikerült pont egy pocsolya mellé leparkolnia, úgyhogy nagyon oda kellett figyelnem, hogy nehogy belelépjek, ahogy kiszállok, mert különben az egész cipőm beázott volna. Az autóból való kiszállás után szépen besétáltunk a színházba, ahol már bőven gyülekeztek az emberek. A büfében vettünk még magunknak vizet és ketten megettünk egy perecet. Szeretem a perecet, és azt kényelmesen még várakozás közben is meg lehet enni.

Aztán elfoglaltuk a helyünket, természetesen most is ugyanúgy eljátszották az emberek a szokásosat, tehát, aki belül középen ül, az jött az utolsó pillanatban, vagy éppen az utolsó utániban. Nem értem az ilyesmit, a jegyen ott van, hogy pontosan hol fogsz majd ülni, ehhez mérten miért nem tudnak az emberek úgy érkezni, ahogy kellene? Na, mindegy. Ezen túlteszem magamat.

Ült mellettem egy fickó, akinek folyamatosan villogott az órája. Amikor odanéztem, láttam, hogy nem szokványos órája van, hanem okosórája. Erről már olvastam valamikor egy weboldalon, az ajandek.varazslo.hu oldalon. Ott olvastam egy cikket az okosórákról. Sokan úgy gondolják, hogy ez csak a fiataloknál menő, pedig nem, ugyanúgy vannak okosórák idősebbek számára is, maximum annyi a különbség, hogy az övéké kifejezetten olyan célokra van kitalálva, amikre nekik szükségük van.

Egyébként a férfi mellettem pont nem az a korosztály volt, de ezt csak azért mondtam el, mert sokan erről nem tudnak, és egyébként is, ezt az infót is arról a weboldalról szedtem. Az ilyen órák összeköttetésben állnak az okostelefonnal, vagyis mindkettőnek ugyanolyan márkájúnak, illetve ugyanolyan operációs rendszerűnek kell lenniük. Így az órán is meg tudod nézni a Facebookodat, vagy a Twitteredet, vagy más applikációs tevékenységedet is le tudod ott követni. Meg tudod nézni az sms-eidet, az e-maileidet és még telefont is tudsz fogadni. Ebben az esetben úgy működik, mint egy kihangosító.

Számtalan más dolgot is tudnak ezek az órák, nem véletlenül ilyen népszerűek az emberek körében. Aki sportol, az kifejezetten szereti használni az ilyesmit, mert számos olyan funkciója van, ami nekik nagyon jól jöhet. Ilyen lehet például a lépésszámláló és az aktivitásmérő is. Utóbbi azt tudja, hogy a karod mozgása által méri az aktivitásodat. Ehhez pedig be tudod állítani, hogy éppen milyen mozgást végzel, hiszen nem ugyanúgy mozogsz biciklizés közben, mint mondjuk, úszás közben. Ezáltal még javaslatot is tud tenni az egészséged érdekében. Méri az elégetett kalóriák számát is, a pulzust és a vérnyomást, sőt, még abban is segít, hogy feszült helyzetekben el tudj lazulni.

Rengeteg mindent tudnak ezek az órák, érdeme elolvasni az okosórákról szóló cikket, amiről az előbb meséltem. Valószínűleg egyébként valamilyen irodai, marketinges, üzleti akármilyen munkája lehetett ennek a fickónak, mert állandóan jöttek a telefonhívások, az emailek és az sms-ek. Egyszer elbambultam a két felvonás közti szünet utolsó perceiben,a mikor már mindenki ismét elfoglalta a helyét, és pont az óráját bámultam. Akkor jött neki két sms is, hogy utalása érkezett. Nem láttam a többi információt, mert egyből azon kaptam magam, hogy elbambultam. De ezek alapján lehet, hogy jól tippeltem a munkáját illetően. Mindenesetre nagyon zavaró volt, hogy egész előadás alatt oldalról világított, vagy éppen rezgett az órája. Volt egy pillanat, amikor szerintem ezt már ő is megelégelte, mert kikapcsolta.

Az előadás végén, amikor már lement a tapsolás, odafordult hozzám,hogy elnézést kérjen, mert biztos volt benne, hogy zavart a folyamatos berregés és villogás, amit az órája adott ki. Na, gondoltam magamban, biztos feltűnően bámultam az óráját, vagy esetleg hangosan sóhajtoztam, hogy mennyire idegesítő, nem tudom. De kedves volt tőle, hogy bocsánatot kért. Bár szerintem hamarabb is megtehette volna, például a szünet alatt, na, de mindegy, nem kötekszem.

Azért két szót váltottunk még utána, mert megkérdeztem, hogy szerinte mennyire éri meg belefektetni egy ilyen órába. Ő nagyon dicsérte, mondta, hogy az ő életét nagyon megkönnyítette. Ráadásul jól néz ki, dizájnos, illik a mindennapjaihoz és a munkáját is megkönnyíti. És szabadidejében sportol, úgyhogy igazából tényleg teljes mértékben kihasználja az órájának kapacitását.

Utána, amikor már hazatértünk, megkerestem a számítógépemen az előzmények között azt az oldalt, ahol a cikket olvastam az okosórákról. Rémlett nekem valami, hogy valamilyen szinten köze van a webshopokhoz. Aztán rákattintottam a “cégünkről” gombra és ott olvastam, hogy bizony igazam van. Ez a weboldal összegyűjti különböző témákban a webshopok tartalmát, így könnyedén lehet köztük keresgélni és vásárolni. Gondoltam, ha már van okosórás cikkük, akkor biztos lehet okosórákat is vásárolni. Beírtam a keresőbe és sok oldalnyi találat jött ki szinte mindenre, amire csak utána rákerestem. Rájöttem, hogy ennek a weboldalnak a segítségével bármilyen alkalomra, szinte bárkinek tudok ajándékot venni. Igaz, azóta se vettem magamnak okosórát, de múltkor itt találtam meg a férjemnek az ajándékot a születésnapjára. Nagyon örült neki. Volt egy nagy “komoly” ajándéka és volt néhány kisebb, amik inkább vicces ajándékoknak minősültek.