Színházban is történhetnek balesetek

Nemrég a férjemmel színházban voltunk. Szeretünk színházba járni, bár tény, hogy ritkán megyünk. Nem mindig találunk olyasmit, ami érdekelne minket. Most azonban végre volt egy jó előadás, ami mindkettőnket nagyon érdekelt. Jól szórakoztunk, szerintem ezzel mindenki így volt, nagyon vicces volt az előadás, jó poénok voltak benne. Bár szerintem azért akadt ott olyan, aki nem szórakozott végül olyan jól, mint ahogy elképzelte előtte az estéjét.

Volt egy öreg bácsi, szerintem ő is a feleségével jött. Amikor az előadás közben volt egy kis szünet, ők elmentek a büfébe perecet venni. Utána vissza szerettek volna menni a helyükre, oda viszont lépcsők vezettek fel. Szegény bácsi elcsúszott, vagy megbotlott, már nem is tudom. Ahogy elesett, szegény pont állal eltalálta a külső szék kartámláját, és az egyik fogát így kitörte. Nagyon rosszul eshetett, nagyon sajnáltam őt. Nem értem, miért kell ilyen nagy távolságokat hagyni két lépcsőfok között, ráadásul miért olyan rossz anyaggal borítják be a padlót. Elvégre színházba idősek is ugyanúgy járnak, nekik pedig biztosítani kellene a biztonságos közlekedést.

A bácsit azonnal kikísérte az egyik ott dolgozó jegyszedő hölgy, leültette, hozott neki vizet, illetve a büféből hozott a büfés néni egy rongyot, amibe csavart jégkockákat. A felesége nagyon mérges volt, pont amiatt, amiket az imént én is felsoroltam. Persze senki nem tudta, mit csináljanak, így a felesége megvárta, míg kicsit megnyugszik a férje és elmúlik a nyilalló fájdalom és hazamentek.

Erről az esetről eszembe jutott, amikor nekem tört ki egy fogam hátul, amikor a biciklivel elestem. Akkor én is egyből szaladtam anyukámmal a fogászatra. Az egy sztk volt, viszont annyira fájt, hogy nem voltam hajlandó kivárni, mire hónapok múlvára kaptam volna egy időpontot, ezért odamentünk egyből és kivártuk a hosszú sort. Vagyis a sor nem volt hosszú, de valamiért így is órákat kellett várnunk. A fogorvos egyáltalán nem orvoshoz méltóan viselkedett, nem is érdekelte, mi fáj, hol fáj, mit érzek. Egyből mondta, hogy kikapja a maradék csonkot, és mint egy barbár, neki is állt volna, ha én nem állok fel és közlöm, hogy ilyen ellátást nem akarok, inkább keresek egy rendes fogászatot Budapesten.

Pontosan ezt a szóösszetételt beírtam a keresőbe még aznap, amikor dúlva-fúlva eljöttem az orvostól és találtam egy weboldalt, ahol rögtön el is olvastam a cikkeket közben, amiket találtam. Hiszen érdekelt, hogy milyen problémát hogyan kezelnek. Utána megláttam, hogy van egy aloldal az orvosokról is, ahol magukról mesélnek. Itt már kezdtem megnyugodni, mert mindegyik orvos nagyon szimpatikusnak tűnt. Mivel eléggé fáj a fogam, nem időpontot kértem online, hanem rögtön telefonáltam, mert tudtam, hogy hetekig én ezt még így nem fogom bírni.

Felhívtam őket, elmondtam, mi történt, hogyan jártam a másik orvosnál, és hogy nagyon szeretném, ha valaki normálisan és záros határidőn belül kezelne, mert nagyon fáj. Végül aztán egyeztettünk, bementem hozzájuk, alaposan megvizsgáltak és megbeszéltük, hogy itt bizony foghúzás lesz, de az üres helyet pótolni kell, különben a fogsor szétcsúszik, és nagy gondot okozhat az a későbbieknek. A fogpótlásról is olvastam az oldalukon, szóval tudtam, mivel jár ez az egész. Aztán idővel végül minden helyre jött, mert jó áron nagyon megfelelő ellátást kaptam.

Ez már azért nem most volt, de azóta is hozzájuk járok és eddig sosem csalódtam. Ez idő alatt már anyukámat is rávettem, hogy inkább hozzájuk járjon, ha bármi gondja van a fogaival.