Színházi élet, és a német nyelvtanfolyamok

Azért biztosan nem lehet egyszerű egy színész élete. Sokszor végiggondolom, amikor a filmeket, vagy a színházi előadásokat nézzük, hogy mennyi szöveget kell megtanulni…

A színház, és a filmek

Azért a színházban dolgozóknak azt gondolom a filmben brown-75178_640szereplőkkel szemben, sokkal nehezebb a dolguk. Hogy miért? Mert nekik nincs hiba lehetőségük, míg a filmet a film felvétele során van lehetőség többször felvenni. Persze ennek sincs végtelen változata, de azért ott a felvételt lehet többször is próbálni.

Időközönként a külföldi csatornákon szoktam nézni egy műsort, ami a balett műsorban szereplőkről szól. Kinek mennyit kell küzdenie, vagy mit kell megtennie azért, hogy éppen felvételt nyerjen, vagy éppen bent maradjon.

Sokat kell tanulni

Tudom, mindenkinek sokat kell tanulnia, és mindig mondják, hogy a tudás aranyat ér, és ez így is van. De nem minden szakma betérülő. Hiszen gondoljunk csak bele, hogy egy fodrász tanul pár évet, aztán ha szerencséje van, akkor bekerül egy helyre, ahol el tud kezdeni érvényesülni Az is lehet, hogy nem lesz szerencséje, és nem tud majd dolgozni, vagy egyszerűen nem is lesz hozzá érzéke. Nem sokat veszít az életéből csak 3-4 évet. Viszont egy színésznek igen csak sokat kell tanulnia, és nagyon jónak kell lennie ahhoz, hogy bekerüljön a szakmavilágába. Persze előtte összetapossák, és kihasználják…

Arról nem is beszélve, hogy igen csak szerencsés, ha beszél nyelveket, tehát minden képen hasznos, ha angol, vagy német nyelvtanfolyamokra jár. Hogy miért? Mert akkor sokkal több lehetőség lesz ara, hogy játsszon egy egy filmben. Persze a nyelveket mindenkinek érdemes tanulnia, hiszen nagyon hasznosak tudnak lenni. Ha már beszélünk komolyan egy nyelvet, akkor az felér egy szakmával is. Lehetősége mindenkinek van arra, hogy tanuljon, csak akarnia kell.